14/11

Igår och idag har jag haft två riktigt bra dagar - med skratt, vänner och bekanta i omgångar. 
Igår var jag, mamma och mormor till Oxsta för att hälsa på mormors (och våra) vänner. Där åt jag två portioner av Ullas goda 'Flygande Jakob' med grönsaker och bröd, och till fikat efter blev det drömtårta, en bulle, kakor och kaffe. Det gick riktigt bra även om jag inte riktigt gillar konceptet med allt som prompt ska ätas när man ska umgås. Sen kom klumpen, tyngden i magen som gör att varje ben känns som att de lagt på sig otaliga kilon och blivit blytunga. 
 
Väl hemma igen sorterade jag upp tre kassar med diverse olika pysselgrejer som Ulla gav mig. Spetsar, pärlor och glasburkar i överflöd, tygbitar, plastblommor... Ja, jag kan inte räkna upp allt. Det är en julafton för skrotsamlare som mig att få allt möjligt krimskrams som jag kan använda och återbruka i min konst/skapande. 
Strax efter att jag blivit klar med Emils trofasta och omsorgsfulla hjälp fick vi besök - kompisar till Emil, och jag hade det hur bra som helst.
Medans vi satt i vardagsrummet och pratade om allt möjligt så kunde jag avslappnat måla på en beställd tavla, fixa det sista på några andra verk.
Det är inte alltid jag får den ron med folk i lägenheten. Superkul!
 
Och.... Idag var jag och Emil iväg på dop i Sköns kyrka. 
Det var Annas lilla Tuvalie och det var fantastiskt att vara en del av det. 
Samma gamla kyrka som jag och min lillebror haft våra skolavslutningar, luciafiranden och konfirmationer i, i lilla obetydliga sundsbruk dit Anna flyttade när Tuvalie skulle komma till världen. (Så nostalgisk och lustig känsla, hon flyttade ifrån samma gata som mig här i Korsta, och hamnade i Gångviken - där jag kommer ifrån.)
SÅ, det var lite extra speciellt att se Tuvalie döpas idag.
 

Kommentarer
Mamma

Åh vad roligt att läsa att du har haft det bra ❤️ Några rejäla ljusglimtar att vara lycklig över 😊 Det är du väl värd hjärtat. ❤️❤️❤️

2015-11-15 @ 20:09:32
Anonym

Den bästa av helger är ALLA dom med dig hjärtat! ❤️❤️

2015-11-16 @ 12:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


bloglovin